0241 549 106

0787 824 164

PLACA BACTERIANĂ

Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta

Implantologia orală face parte din conceptul modern de tratament pentru refacerea integrității aparatului masticator, fie că e vorba de un singur dinte sau întregii arcade dentare, dinții fiind înlocuiți cu implanturi dentare.

Implantul dentar este un dispozitiv din titan confecționat după forma anatomică a rădăcinii dintelui, care se inseră în osul maxilar sau mandibular, fară a afecta integritatea celorlalți dinți. Datorită biocompatibilitatii titanului, implantul dentar se integraza perfect în os, asigurand un suport stabil pentru viitoarea coroană dentară (dinte artificial).

Avantajele tratamentului cu implant dentar:

- înlocuirea unui dinte pierdut fară a afecta dinții

- protezarea mai multor dinți într-un mod stabil și sigur, renunțând la proteze mobile

- stimularea artificială a osului, care nu se mai retrage la fel de repede

- integrarea socială prin crestera incerederii în sine

- singurul pahar de pe noptieră vă fi de acum încolo doar cu apă de băut!

Regenerare osoasă ghidată

Pentru că procedura de inserare a implantului dentar să fie predictibila, trebuie să existe suficientă masă osoasă la locul de inserare a implantului, iar osul să fie suficient de puternic pentru susținere. Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, se recurge la metode de îmbunatățire a masei osoase prin procedee de adiție (augumentare) osoasă.

Adiția osoasă devine esențială uneori și se refera la procedurile prin care se adaugă sau se stimulează creșterea țesutului osos pentru a asigura o bază solidă pentru implanturile dentare. Aceasta poate implica utilizarea de materiale de augmentare osoasă (biomateriale) sau tehnici specifice pentru a crește volumul osului în zona în care urmează să fie plasat implantul.

Regeneraare ghidată a țesuturilor moi

Plastia sau augumentarea muco-gingivală joacă un rol esențial în implantologie, prin modelarea și ajustarea țesutului gingival în jurul implantului dentar. Gingia este împărțită în două componente principale: gingia moale și gingia dură. Gingia moale este stratul de țesut moale și mobil, în timp ce gingia dură reprezintă stratul de țesut imobil, de pe os și din jurul dinților sănătoși. Aceasta gingie dură, imobilă, asigură și protecția implantului de factorii dăunători din cavitatea orală, fiind esențială în longevitatea restaurării dentare pe implant. Augumentarea țesutului gingival se face prin tehnici de prelevare de gingie sănătoasă și transplantarea în zone ce necesita îmbunatățire.

Sinus Lift (augmentare sinusala maxilară)

Sinusul maxilar este o cavitate pneumatică (plină cu aer) în interiorul osului maxilar, care comunică cu cavitatea nazală și cu sinusurile paranazale, dar are de multe ori și raport intim cu rădăcinile molarilor și premolarilor superiori.Odată cu trecerea anilor, sau când acești dinți sunt extrași, osul alveolar nefiind stimulat, în timp se resoarbe. În situația în care nu avem suficient volum osos pentru a putea insera un implant dentar , recurgem la procedura de sinus lift, care implică ridicarea mucoasei ce tapreteaza sinusul maxilar și inserarea de os artificial sau natural pentru a mări oferta osoasa. Timpii de vindecare și așteptare până la lucrarea finală variază în funcție de complexitate de la caz la caz, intre 6-12 luni.

ALL-ON-4 / ALL-ON-6

Tehnica ALL-ON-4/6 oferă pacienților o lucrare protetică complet fixă în ziua intervenției sau în cel mai scurt timp posibil. Conform protocolului simultan cu inserarea implanturilor dentare are loc și fixarea unei proteze provizorii. După osteointegrarea implanturilor se va aplica lucrarea finală, iar în tot acest timp pacientul poate avea o viață normală , respectând recomandările medicului pentru a evita posibilele complicații.

IMPLANTOLOGIA 

Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta

Chirurgie orală 

Implantologia

Protetică dentară 

Endodontie

Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta

Este acea ramură a stomatologiei care se ocupă de diagnosticarea și tratarea cariilor dentare. Chiar dacă aceste carii sunt 100% prevenibile, ele rămân totuși o problemă majoră. De aici rezultă importanța controalelor periodice de specialitate.

În funcție de evoluție, cariille pot fi superficiale, medii și profunde și se pot extinde pe una sau mai multe suprafețe ale dintelui. Netratate la timp, pot duce la afecțiuni pulpare până la pierderea dintelui.

Tratamentul cariilor simple prevede îndepărtarea în totalitate a țesuturilor dentare afectate de procesul carios și restaurarea dintelui prin utilizarea unor materiale de substituție care asigură în egală măsură rezistența, funcționalitatea și estetica.

În cazul leziunilor sau defectelor extinse,

INLAY / ONLAY / OVERLAY

sunt o metodă alternativă de reconstrucție a integrității dintelui.

În tratamentul cariilor dentare prioritizam utilizarea celor mai avansate materiale combinate cu tehnici de combatere a durerii și execuția manoperei sub magnificatie ( LUPE) pentru a asigura rezultate durabile și estetice.

Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta

Boala parodontală, supranumită și boala dinților sănătoși, este o afecțiune complexă, provocată de o serie de factori cauzali și favorizanți, precum: placa bacteriană, igiena orală deficitară, moștenirea genetică, alimentația necorespunzătoare, bolile sistemice și fumatul.

Toate acestea vor duce încet și sigur către inflamația și distructia țesuturilor înconjurătoare, până la pierderea dinților.

Principalul vinovat pentru boala parodontală este placa bacteriană, compusă din bacterii, care pot sta ascunse între gingie și dinte. Dacă nu este îndepărtată eficient, placa poate declanșă gingivita, una dintre cele trei faze ale bolii, care este reversibilă, urmata de

PARODONTITĂ SUPERFICIALA și

PARODONTITA PROFUNDĂ (afecțiuni ireversibile)

SIMPTOMELE PRINCIPALE

 Sângerarea gingivala,

Halena,

Depunerile de tartru,

Modificări de culoare și volum ale gingiilor,

Mobilitatea dentară

Tratamentul bolii parodontale variază în funcție de severitatea bolii. Stadiile incipiente se pot controla prin igienizarea profesională (detartraj / periaj)

În stadiile avansate, ireversibile, tratamentul e unul complex, și include mai multe soluții, precum terapia antibaterială, intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea țesuturilor distruse și, în unele cazuri, adiție de biomateriale

( grefe de țesut sau os )

În cadrul clinicii noastre, folosim:

TERAPIA LASER

- o tehnică non-invazivă, cu acțiune bactericidă, reduce sângerările și adâncimea pungilor parodontale și stimulează regenerarea ligamentelor parodontale.

Piezotomul - datorită vibrațiilor ultrasonice și a anselor speciale, se realizează atât un detartraj minuțios cât și planare radiculara, concomitent cu irigații subgingivale cu ser fiziologic sau substanțe antibacteriene pentru o decontaminare eficientă a pungilor parodontale.

Cabinet Stomatologic Constanta

PROTETICĂ DENTARĂ

Este ramura stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă sau reabilitarea complexă a arcadelor dentare. Prin intervenții de protetică se restabilește integritatea afectată de leziuni sau degradare, folosind lucrările protetice fixe sau mobile, individualizate pacientului .

Tipuri de lucrări protetice realizate în clinica noastră:

proteze dentare fixe 

coroane zirconiu

- se realizează din zirconiu integral sau structură de zirconiu placată cu ceramica, pentru o estetica mai buna

coroane ceramice

- se realizează din ceramică integrală.

coroane metalo-ceramice

- compuse dinr-o structură metalică placată cu ceramică

 incrustații

- se realizează din ceramică și inlocuesc porțiunile distruse din coroana dintelui 

fațete dentare

- se realizează din ceramică și acoperă fața vestibulară a dinților 

punți protetice

- cu sprijin pe dinți ( dezavantajul fiind șlefuirea dinților vecini ) sau pe implanturi 

proteze dentare fixe pe implanturi, cimentate sau înșurubate 

proteze dentare mobile 

proteze dentare acrilice totale (pentru arcade total edentate) și parțiale (când există dinți restanți pe arcadă)

proteze scheletate

- spre deosebire de cele acrilice, au un schelet metalic care le oferă o rezistenta sporita și pot fi agregate cu protezele dentare fixe 

proteze mobile pe implanturi

- ancorate de implanturi cu cu niste sisteme speciale.

 proteze provizorii

- realizate în cabinet sau laborator, ori de cate ori este posibil.

Scopul proteticii a rămas același, dar tehnologia și metodele de tratament s-au schimbtat considerabil.

Una dintre inovațiile stomatologiei moderne este

AMPRENTA DIGITALĂ

Este o tehnologie inovatoare, care înlocuiește metoda clasică, mai puțin confortabilă, de amprentare. Scanarea digitală permite obținerea unor imagini extrem de detaliate și fidele ale cavitații bucale într-un timp foarte scurt. Amprentele obținute sunt transmise către laborator apoi utilizate în combinație cu tehnologia CAD/CAM de fabricare a lucrărilor protetice.

Beneficiind de tehnologie digitală și materiale de top, ne străduim să obținem lucrări protetice care să se potrivească perfect nevoilor și preferințelor tale.

PROTETICĂ DENTARĂ 

Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta

Endodontia este specialitatea care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor pulpei dentare. Tratamentul endodontic ajută pacientul să-și păstreze dinții naturali timp îndelungat. În trecut ,tratamentul de canal era cunoscut ca o manoperă dureroasă, care necesita timp lung de lucru cu multe vizite la stomatolog.

Tehnicile de lucru au evoluat mult, iar tratamentul de canal a devenit o manoperă rapidă, nedureroasă, cu un grad mare de succes, fiind de regulă realizată într-o singură ședință.

În tratamentul endodontic, utilizăm următoarele tehnologii :

SISTEME DE MAGNIFICATIE (MICROSCOP)

- oferă un control vizual direct, puternic iluminat și o capacitate sporită de mărire a câmpului operator. Microscopul ne permite să identificăm și să tratăm canalele radiculare mult mai eficient, asigurând astfel îndepartarea completă a resturilor organice sau neorganice, a corpurlor străine (în cazul retratamentelor endodonice), a infecției, pentru un tratament de succes și prevenirea recidivelor.

SISTEME ROTATIVE (ENDOMOTOR)

- utilizat în prepararea mecanică a canalelor radiculare. Datorită instrumentelor rotative cu un grad mare de flexibilitate și rezistență la torsiune, endodontul poate aborda canalele extrem de curbate, respectând forma lor anatomică . 

SISTEME MODERNE

de dezinfecție a canalelor radiculare cu ultrasunete și laser asigură dispariția bacteriilor din spațiul endodontic

 

SISTEME MODERNE

de obturație endodontica îl ajută pe medic să

sigileze tridimensional canalele, folosind

gutapercă termoplastifiata și obținând o obturație de canal precisă , eficienta și predictibila

ENDODONTIE

Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta

ALBIREA DENTARĂ

este una dintre procedurile de estetică dentară care redă pacienților starea de bine și încrederea în sine. Foarte puține persoane au un zâmbet complet alb în mod natural, iar pe lângă trecerea anilor, culoarea dinților mai poate fi afectata de coloranți intrinseci (tetraciclină, fluor în exces) sau coloranți extrinseci (cafea, ceai, tutun, vin roșu)

Pentru a corecta aceste modificări nedorite, igiena riguroasă și curățarea profesională sunt uneori insuficiente. Dacă iți dorești un zâmbet mai alb, trebuie în primul rând să fii informat de rezultatele pe care le poți obține în urma unui tratament de albire.

Tratamentele de albire, indiferent de metoda folosita, nu vor aduce schimbări radicale ale culorii dinților, ci doar vor intensifica culoarea lor naturală. Dacă iți dorești dinți foarte albi, atunci soluția pentru tine ar putea fi reprezentată de fațetele dentare.

Alegerea tipului de tratament potrivit pentru tine se face cu ajutorul medicului stomatolog, după o evaluare a stării de sănătate, ținând seama de nevoile și obiectivele tale.

ALBIREA PROFESIONALĂ LA DOMICILIU

- pacientul primește instrucțiuni clare și chitul de albire, care include substanță de albire , gutierele personalizate, gelul desensibilizant sau remineralizant. Efectele procedurii se obțin în timp, în funcție de durata și numărul de aplicări.

ALBIREA DENTARĂ CU LASER ÎN CABINET

- este o procedură ideală pentru oricine își dorește rezultate imediate. Întregul tratament se desfășoară într-o singura ședință, pe dinții care au fost deja igienizați. Constitue o soluție minim-invazivă pentru dinți, acestea nefiind afectați în mod negativ de soluția de albire aplicată. Tratamentul durează mai puțin, iar rezultatele pot fi menținute un timp îndelungat dacă se respectă recomandările medicului stomatolog.

Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta

 Igienizarea dentară profesională ,

care include:

 1. Detartrajul Profesional Ultrasonic 

- se îndepărtează depunerile de tartru de pe toate suprafețele dintelui și din spațiile supra și subgingivale;

AIR / FLOW / PROFI - JET

- dispersează o soluție fină pe bază de bicarbonat de sodiu, care îndepărtează complet eventuale reziduri rămase de tartru și placă bacteriană din spațiile greu accesibile.

PERIAJUL PROFESIONAL

- îndepărtează tartrul de mici dimensiuni și lustruiește suprafața dentară. deși se obține un ușor efect de albire , airflow nu poate substitui albirea profesională.

2. Sigilarea șanțurilorsi fosetelor dentare 

- pentru prevenirea apariției cariilor la copii

3. Realizarea gutierelor de protecție in caz de Bruxism  

Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta

PLACA BACTERIANĂ 

este un biofilm, sau o acumulare de bacterii, proteine salivare, toxine și resturi alimentare, care se depune pe suprafețele dinților, pe limbă, cerul gurii, supra și subgingival.

Odată formată, placa bacteriană se va extinde în mod continuu iar dacă nu este îndepărtată, se va mineraliza și se va transforma în TARTRU DENTAR - o depunere mult mai dăunătoare pentru sănătatea orală, care poate avea efecte negative asupra dinților și gingiilor, uneori ireversibile.

            Majoritatea problemelor dinților și a țesuturilor adiacente pot fi prevenite, iar prin prevenție se pot evita multe complicații stomatologice.   

Sănătatea ta primează,

așa că cele  mai importante măsuri luate în acest sens sunt:   

- o igienă orală corespunzătoare, cu un periaj corect efectuat dimineața și seara, folosirea aței dentare în spațiile greu accesibile sau a periuțelor interdentare.   

utilizarea de produse antimicrobiene, a unui duș bucal și apei de gură   

- vizitele regulate la medicul stomatolog pentru evaluarea stării dinților și gingiilor   

- alimentația sănătoasă

Cabinet Stomatologic Constanta

lungu_stom@yahoo.com

LUNGU DENTAL TEAM

Cabinet Stomatologic Constanta

Cabinet Stomatologic Constanta

Contact

Cabinet Stomatologic Constanta

Într-un cadru modern și sigur vă oferim servicii stomatologice complete,

adaptate noilor protocoale, tehnologii si tehnici de lucru in domeniu 

Proceduri de profilaxie

Odontoterapia 

Parodontologia

Albirea dentară 

Placa bacteriană 

Estetică dentară 

Profilaxia

Cabinet Stomatologic Constanta

PROFILAXIA

Profilaxia în stomatologie are ca scop prevenirea apariției și a evoluției cariei dentare și a bolii parodontale, precum și reducerea riscurilor unor complicații. Există mai mulți factori care influențează apariția  acestor afecțiuni, precum factorul infecțios, cel alimentar sau genetic, igienă precara, xerostomia, fumatul...

Alimentele bogate în zaharuri favorizează producerea de acizi în placa bacteriană, iar aceștia atacă smalțul dentar.

 Predispoziția genetică este un alt factor important, deoarece, cu cât smalțul și dentina sunt mai dure , cu atât scade probabilitatea apariției cariei.

Însă factorul microbian ocupă locul de frunte în apariția afecțiunilor oro-dentare. 

Ne dorim ca cei ce ne trec pragul să se simtă în deplină siguranță 
și să se reîntoarcă la noi de cate ori au nevoie de experiența noastră.

Într-un cadru modern și sigur vă oferim servicii stomatologice complete adaptate noilor protocoale,
tehnologii si tehnici de lucru in domeniu. 

Cabinet Stomatologic Constanta

Un zâmbet frumos = Un zâmbet sanatos !

LUNGU DENTAL TEAM

Cabinet Stomatologic Constanta
 

                                                               

 

Odontoterapie

Chirurgie

Implantalogie protetică

Estetica dentară 

Terapie laser

  Endodontie microscopică

 

 

Profilaxie

Parodontologie

Servicii stomatologice

ODONTOTERAPIA

PARODONTOLOGIA 

PROFILAXIA

ESTETICĂ DENTARĂ / ALBIRE DENTARĂ 

PROCEDURI DE PROFILAXIE

Alegerea planului de tratament și a metodei depinde de nevoile individuale ale pacientului și de cerințele specifice ale procedurii.

Suntem angajați în a oferi tratamente eficiente, de înaltă calitate, adaptate fiecarui pacient si caz clinic in parte

Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta

Pe lânga implanturi, chirurgia orală prevede un ansamblu de manopere ce presupun realizarea unor corecții la nivelul dinților, gingiilor și oaselor maxilare.

TIPURILE DE INTERVENȚII

1. Extracții dentare sau resturi radiculare, imposibil de salvat.

2. Descoperiri chirurgicale și odontectomii a dinților incluși în os

3. Chistectomii - extracția chisturilor intraosoase

4. Chirurgia parodontală - gingivectomii, chiuretaj în camp inchis / deschis, alungiri coronare, grefe gingivale, chirurgia de reducere a pungilor parodontale.

5. Chirurgia apicală - rezecții apicale (îndepărtarea vârfului rădăcinii și a țesutului afectat din jurul acestuia).

6. Chirurgia preprotetică - regularizarea crestelor edentate în vederea protezării.

7. Frenectomia - schimbarea poziției frenului pentru a evita complicațiile ultrioare

8. Extracții formațiuni tumorale benigne intraorale

Toate tratamentele menționate mai sus sunt efectuate în cadrul clinicii noastre, unde îmbinăm experiență, tehnicile de tratament convențional cu echipamente și tehnologii avansate.

Ce înseamnă asta?

Tratamentele Convenționale sunt cele în care utilizăm metodele uzuale pentru a efectua diverse proceduri, asigurând totodată precizie și îngrijire atentă. Aceasta abordare include instrumente chirurgicale clasice și metode consacrate, adaptate nevoilor fiecărui pacient. Dar putem combina aceste metode consacrate cu tehnologii noi, revoluționare, de ultimă generație, cum ar fi :

1. TEHNICA PRF

- sau fibrina bogată în plachete, este o tehnică în care se utilizează plasma din sângele pacientului pentru a sprijini vindecarea în diferite proceduri medicale , cum ar fi chirurgia orală sau implanturile dentare. Este o metodă eficientă pentru a accelera procesul de vindecare datorită concentrației ridicate de plachete și factori de creștere din sângele pacientului. Tehnica implică colectarea unei cantități mici de sânge, care este apoi centrifugat pentru a separa componentele sale. Procedura generează un cheag de plasmă sanguină bogat în plachete și factori de creștere. Aceste substanțe stimulează procesele naturale de vindecare și regenerare a țesuturilor. În domeniul medical PRF este adesea utilizat pentru a îmbunătăți procesul de vindecare a rănilor chirurgicale, pentru a sprijini formarea de țesut osos în jurul implanturilor dentare sau pentru a accelera recuperarea în chirurgia orală. Este o abordare inovatoare care capitalizează pe resursele proprii ale corpului pentru a promova vindecarea în mod eficient.

2. Laserul în Chirurgia Orală 

Tehnologia cu laser este utilizată pentru a realiza proceduri precise și minim invazive. Laserul poate fi folosit în chirurgia gingivală, decontaminarea pungilor parodontale (reducerea bacteriilor) și alte intervenții, contribuind la o recuperare mai rapidă și mai puțin disconfort postoperator. Procedura nu este dureroasă intervențiile minore putând fi realizate doar cu anestezie de contact (spray)

3. Piezochirurgia

Acesta metodă revoluționară, care utilizează microvibratii ultrasonice pentru a tăia osul cu o precizie incredibilă, evitând țesutul moale. Această tehnologie oferă multiple avantaje în proceduri, precum extracții dentare, chirurgia parodontală sau chiar pregătirea implanturilor dentare. Folosind piezochirurgia, se poate minimiza lezarea țesuturilor sănătoase, reducând disconfortul postoperator și facilitând vindecarea.

4. Scanner Intraoral

 Tehnologia scannerului intraoral ne permite să obținem imagini digitale detaliate ale cavitații bucale și a dinților. Acesta elimină necesitatea amprentelor tradiționale și oferă o vizualizare precisă a structurilor dentare. Imaginile digitale pot fi utilizate pentru planificarea tratamentelor, crearea de lucrări protetice și monitorizarea evoluției pacientului.

CHIRURGIE ORALĂ 

0743 921 006

lungu_stom@yahoo.com

Site web realizat si administrat de FCR Media On Line SRL - www.rentasite.ro

Cabinet Stomatologic Constanta

Adresa:
Str. Soveja, Nr. 41, Bl. S1, Sc. B, Parter, Ap. 19, Constanţa,

Cod Postal 900383, Jud. Constanţa

Nr. Reg. Com: J13/1221/2017
CUI: 37456147

LUNGU DENTAL TEAM S.R.L.

Program

Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

Contact

Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta
Cabinet Stomatologic Constanta